Uutiset

Yleinen

Uusilla moottoreilla puhtaampaa työskentelyä

Ponsse esittelee uudet Stage V-päästötason moottorit EU-markkinoille

Uudet Mercedes-Benz/MTU Stage V-päästötason moottorit sisältävät viimeisintä moottoriteknologiaa ja ovat erinomainen ratkaisu metsäkoneisiin joissa edellytetään ympäristöystävällisyyttä ja luotettavuutta yhdistettynä tuottavaan ja polttoainetaloudelliseen työskentelyyn. Uudet moottorit ovat saatavilla kolmena eritehoisena versiona PONSSE-metsäkonemalleihin.

Kestävän kehityksen kärjessä

Ponsse keskittyy tuotteissaan ainoastaan tavaralajimenetelmän tuotteisiin. Tavaralajimenetelmä on kestävän kehityksen mukainen puunkorjuumenetelmä, joka mahdollistaa muita menetelmiä pienemmät päästöt ja maastovauriot. Uudet Stage V-päästötason moottorit parantavat ympäristöystävällisyyttä entisestään. Uudet moottorit ovat moderneja, vähäpäästöisiä moottoreita joissa hiukkasmassa (PM) ja typenoksidipäästöjen (NOx) määrä on huomattavasti alhaisempi verrattaessa edellisten päästöluokitusten (Stage III ja IV) moottoreihin. Uutuutena Stage V-moottoreissa säädellään myös hiukkasmassan (PM) lisäksi hiukkasten lukumäärää (PN) käyttämällä hiukkassuodatinta (DPF).

Testattua tekniikkaa ja paljon voimaa

Uudet Mercedes-Benz/MTU Stage V-päästötason moottorit ovat tehokkaita ja polttoainetaloudellisia. Vääntömomenttia on kasvatettu kaikissa moottoriversiossa ja maksimiteho on saatavilla aiempaa alhaisemmilla kierroksilla. Uusia moottoreita on testattu laajalti eri markkina-alueilla. Moottoreille on tehty kattavat kylmän- ja kuuman ilmaston kokeet, ja niillä on työskennelty tuhansia tunteja oikeissa olosuhteissa sekä kuormatraktoreissa, että harvestereissa.

Kenttäkokeista saadut kokemukset ovat rohkaisevia, moottoreissa on paljon tehoa ja suuri vääntö. Käytännön voimaa on tarjolla nopealla vasteella jo alhaisilta kierroksilta,  joka parantaa koneen tuottavuutta ja polttoainetaloutta.

Vahva ja tunnettu rakenne – hyvä käyttöaste

Uusien moottoreiden merkittävä etu käyttöä ajatellen on tunnettu ja vahva perusmoottorin rakenne. Stage V-moottorit perustuvat pitkälti edellisen sukupolven Stage IV-moottorin perusrakenteeseen. Merkittävin ero löytyy uudesta pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmästä mistä SCR-jälkikäsittelyn ja EGR-pakokaasujen takaisinkierrätyksen lisäksi löytyy nyt myös DPF-hiukkassuodatin. Jälkikäsittelyjärjestelmä on edelleenkin onnistuttu paketoimaan yhteen katalysaattoriyksikköön, joka on PONSSE-metsäkoneissa lisäksi hyvin lämpöeristetty.

Stage V on eurooppalainen päästötasovaatimus joka astuu voimaan vuonna 2019. Ponssen EU-alueelle toimittamissa metsäkoneissa siirrytään käyttämään Stage V-moottoreita 2019 vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. 

Tekniset tiedot:
Moottorityyppi –ja tehot:

PONSSE Gazelle, Wisent, Elk, Beaver ja Fox:
Mercedes-Benz/MTU OM934 LA Stage V.
4-sylinteriä, iskutilavuus 5,13l.
Teho 150kW/204hp (1800rpm). Vääntö 850Nm (1200-1600rpm)

PONSSE Buffalo, BuffaloKing, BuffaloDual, Elephant, ElephantKing, Ergo, Scorpion, ScorpionKing:
Mercedes-Benz/MTU OM936 LA Stage V.
6-sylinteriä, iskutilavuus 7,7l.
Teho 210kW/286hp (1800rpm). Vääntö 1200Nm (1200-1600rpm)

PONSSE Bear:
Mercedes-Benz/MTU OM936 LA Stage V.
6-sylinteriä, iskutilavuus 7,7l.
Teho 260kW/354hp (1800rpm). Vääntö 1450Nm (1200-1600rpm)

Uudet moottorit ensiesitellään FinnMetko-messuilla Jämsässä 30.8-1.9.2018.

Lue seuraavaksi