Uutiset

Yleinen

Lumenaurauksesta saa kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennyksen tarkoituksena on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia käyttämään ulkopuolista työvoimaa ja palveluita kotitaloustöissä. Lisäksi tarkoitus on torjua harmaata taloutta. Vähennyksen voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista ja se koskee myös koneellisia töitä. Näin lumisena talvena tämä talviporkkana kannattaa käyttää hyödyksi.

Koneyrittäjät tarjoavat talvikunnossapitoa kuten lumen aurausta ja liukkauden torjuntaa myös kotitalouksille. Kotitaloudet saavat vähennyksen piha-alueen töistä, mutta esimerkiksi pihan ulkopuolelle ulottuvan yksityistien aurauskustannukset eivät kuitenkaan oikeuta vähennykseen.

Konetöitä tilaavan kuluttajan tulee selvittää palvelua ostaessaan, että työn tekevä yrittäjä tai yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Tällöin työn teettäjä voi vähentää 60 % ostetun työn kustannuksesta.

Vähennyksen enimmäismäärä on 3000 euroa ja sen omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 6000 euroa vuodessa. Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Lisätietoja: www.koneyrittajat.fi

Lue seuraavaksi