Uutiset

Yleinen

Volvo Construction Equipment Oy ja Nisula Forest Oy aloittavat yhteistyön Flexillä

Suomessa on yli 500 kaivinkonetta metsänhoitotöissä, pääsääntöisesti kesäaikaan. Suurena haasteena on ollut koneiden ja kuljettajien työllistäminen ympäri vuoden. Kiinteällä telastolla varustetut kaivinkoneet ovat soveltuneet jollain tapaa muokkaustöihin, mutta peruskoneen hyödyntäminen talvisin hakkuilla on ollut lähes mahdotonta.

Suomalaislähtöinen PKP Flex Oy:n innovoima, patentoitu Nisula Flex-14 -alustaratkaisu ja Nisulan uudet metsävarusteratkaisut yhdistettynä kaivurivalmistajan osaamiseen mahdollistavat nyt todellisen uutuuden metsänhoitotöihin – ympäri vuoden.

Volvon maansiirtokoneiden tuotepäällikkö Teijo Lähdekorpi kertoo, että Volvoa uusi metsänhoitokone joustavalla alustaratkaisulla kiinnostaa kovasti. ”Kun lyhytperäiseen 145: een kaivuriin asennetaan Flex -alusta, niin monipuolisuus ja ennen kaikkea käytön mukavuus paranevat huomattavasti. Lähdekorven mukaan telakaivurilla on paljon annettavaa suomalaisessa metsänhoidossa ja savotoinnissa. Lyhytperäinen kaivuri on erittäin näppärä harvennusleimikoilla. Uusi alustaratkaisu tekee kaivurista todella miellyttävän ajaa. Suosittelen kaikkia kiinnostuneita kokeilemaan, kun tilaisuus vaan on. Vasta ajaessa selviää, miten edistyksellinen ja ergonominen ratkaisu Flex on”, Teijo Lähdekorpi kehuu.

”Ihmetellä täytyy, ettei tämän tyylisestä ratkaisusta olla aiemmin tehty kaupallista sovellusta, Flex -alustan valmistavan Häggblomin toimitusjohtaja Jukka Karhula toteaa. Flex-14 on erittäin yksinkertainen ja toimintavarma laite. Sen valmistuksessa noudatetaan kymmenesosamillin tarkkuutta, jotta toiminnallisuus ja kestävyys olisivat huippuluokkaa, Karhula muistuttaa.

”Kesät metsänparannustöissä ja talvet hakkuilla. Tällaista konetyyppiä metsäsektori on todella kaivannut. Kaikki tämä on ollut mahdollista uuden Flex-alustaratkaisun myötä. Olemme Nisulalla suunnitelleet tähän projektiin kokonaan uuden puomistoratkaisun. Myös uusi 555H -hakkuupää istuu Volvoon erinomaisesti. Ohjausjärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Lopputuloksena on täysin valmis kokonaisuus metsänhoitotöihin, todellinen metsänhoitokone, kertoo Kalle Mattsson Nisula Forest Oy:stä.

Syksyllä onkin luvassa laaja työnäytöskiertue, jonka aikana on mahdollista kokeilla Volvo -metsänhoitokoneen uusia  ominaisuuksia käytännön työssä. Volvon korkealaatuiset kaivurit yhdistettynä maanlaajuiseen jälkimarkkinoinnin verkostoon tekevät uudesta ”Flexitetystä-Volvosta” varteenotettavan vaihtoehdon turvallista ja monipuolisen tuottavaa konetta etsivälle urakoitsijalle.

Lue seuraavaksi