Uutiset

Yleinen

Ponsselta uutta voimaa kuormatraktorin kuormankäsittelyyn

Ponsse esittelee uuden kuormaimen Elephant- ja ElephantKing kuormatraktorimalleihin. Täysin uusi PONSSE K121 -kuormain tarjoaa uudenlaista tehokkuutta ja nopeutta kuormankäsittelyyn vaativissa olosuhteissa.

Uusi PONSSE K121 -kuormain laajentaa Ponssen kuormainmallistoa kokonaan uuteen kokoluokkaan. Uudessa kuormaimessa yhdistyvät suuri kääntö- ja nostovoima, aiempaa parempi ulottuvuus, uudenlainen kuormaimen geometria sekä hyvä hallittavuus. Tästä syntyy markkinoiden kokonaistehokkain kuormain, joka mahdollistaa nopeat kuormaus- ja purkuajat.  Uusi kuormain tehostaa työskentelyä olosuhteissa joissa kuormankäsittelyn osuus työskentelyajasta on suuri, ja helpottaa työskentelyä työmailla joissa käsitellään suurikokoisia puita sekä rinnetyöskentelyä jossa kuormaimelta vaaditaan paljon voimaa.

Nopeaa kuormankäsittelyä lyhyille ajomatkoille.

Olosuhteissa, joissa kuormankäsittely muodostaa suurimman osan työajasta kuormaimen kapasiteetilla on suuri merkitys. Työmailla, joilla ajomatkat ovat lyhyitä ja kuormien koot suuria, voi kuormaimen käyttöaika nousta jopa yli 60%:n varsinaisesta työskentelyajasta. Tämmöisiä työmaita ovat esimerkiksi plantaasit, joissa ajomatkat ovat erittäin lyhyitä. Näissä tilanteissa kuormaimen tehokkuudella on erityisen suuri merkitys kuormatraktorin tuottavuuteen. Uuden PONSSE K121 -kuormaimen uudenlainen geometria, hyvä hallittavuus, sekä mahdollisuus asentaa pinta-alaltaan jopa 16% aiempaa suurempi kahmari mahdollistavat huomattavasti aiempaa nopeamman kuormankäsittelyn.

Voimaa rinnetyöskentelyyn

Rinnehakkuut yleistyvät vauhdilla eri puolilla maailmaa. PONSSE-metsäkoneet ovat avanneet täysin uudenlaisia mahdollisuuksia työskennellä jyrkissä rinneolosuhteissa. Uusi PONSSE K121 -kuormain tehostaa rinnetyöskentelyä entisestään, koska jyrkissä olosuhteissa kuormaimelta vaaditaan paljon voimaa ja nosturin pilarin suurta kallistuskulmaa jotta kuormaa voidaan käsitellä sulavasti. K121 -kuormaimeen saatavassa tilttijalustassa on aiempaa suurempi kallistuskulma minkä ansiosta kuormain toimii oikeassa asennossa myös jyrkissä olosuhteissa.

Suurien ja pitkien sahapuiden tehokkaaseen käsittelyyn

PONSSE Elephant- ja ElephantKing kuormatraktoreita käytetään laajalti myös työmailla joissa käsitellään erittäin suuria puita. Uusi kuormainmalli helpottaa suurten puiden tehokasta käsittelyä sekä niiden siirtokuormausta esimerkiksi junanvaunuihin. Suuresta kääntö- ja nostovoimasta sekä aiempaa suuremmasta ulottumasta johtuen puita voidaan nostaa myös aiempaa kauempaa ilman, että konetta täytyy siirtää puiden lähelle tai puita tuoda maata pitkin koneen vierelle ennen nostoa.

Uudenlainen ja testattu vahva rakenne

PONSSE K121 -kuormaimen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kaikkein vaativimmat olosuhteet. Kuormainta on kenttäkokein testattu vaativissa olosuhteissa Kanadassa, Venäjällä ja USA:ssa, joissa sillä on työskennelty jo tuhansia tunteja. Kenttäkokeiden tulokset ovat rohkaisevia. Kuormaimessa on paljon voimaa, sitä on helppo hallita ja vahvasta rakenteesta johtuen sen luotettavuus on hyvä. Uudenlaisessa rakenteessa kuormaimen geometriaa on uudistettu, ja sitä on helppo hallita suurellakin kuormituksella. Hydrauliikkajärjestelmän, letkut ja putket ovat viety suojaan puomin sisäpuolelle, jatkeen sylinterit ovat suojassa puomin sisällä, sekä rotaattorin letkutus on suojattu viemällä letkut suoraan riipukkeen läpi. Lisäksi nostosylinteriin on lisätty hydraulinen päätyvaimennus helpottamaan kuljettajan työskentelyä, kun liikutaan sylinterin liikkeen äärirajoilla esimerkiksi jyrkissä olosuhteissa. Näillä uusilla rakenteellisilla ratkaisuilla on tähdätty käyttöasteen maksimointiin ja huollon helppouteen.

Tekniset tiedot:

  •     Nostomomentti: 195kNm
  •     Kääntövoima: 48kNm
  •     Ulottuma: 8m/10m (S/M-mallit)
  •     Tilttijalustan kallistuskulma: -12…+24°
  •     Suuri kahmarikoko: 0,50m2
  •     Saatavilla PONSSE Elephant –ja ElephantKing kuormatraktoreihin

Lue seuraavaksi